Wanneer je bent aangekomen bij reeks 3, kan je naast de luistervragen ook deze extra uitdagingen aangaan. Net zoals bij reeks 1 en 2, beluister je iedere dag een nieuw fragment, dat je kan combineren met één van deze uitdagingen. Je kan zelf ook nieuwe uitdagingen toevoegen of bepaalde uitdagingen herhalen of combineren. De langere fragmenten kan je gebruiken voor de meer ingewikkelde, praktische uitdagingen. Voel je niet verplicht om telkens het hele fragment te beluisteren!
- Hoe klinkt dit geluidsfragment op de speelplaats?
- Hoe klinkt dit geluidsfragment in de kelder?
- Hoe klinkt dit geluidsfragment in de natuur?
- Hoe klinkt dit geluidsfragment in een vuilbak en wat hoor je wanneer je het deksel van de vuilbak traag open en dicht doet?
- Wat gebeurt er als we het geluidsfragment via een bluetooth speaker verstoppen in een rugzakje en er mee rondstappen in school, de winkelstraat, de supermarkt?
- Hoe klinkt het fragment wanneer we het zo stil mogelijk afspelen door de luidsprekers? Ontstaan er ook dialogen met geluiden die niet uit de luidsprekers komen? Vullen ze elkaar aan? Spreken ze elkaar tegen? Lijken ze op elkaar?
- Klinkt het geluidsfragment in het linkeroor anders dan in het rechteroor? Wat gebeurt er als we ons een kwartslag draaien?
- Hoe kan je het geluidsfragment stiller laten klinken of zelfs helemaal dempen zonder aan de elektriciteit, de elektrische toestellen of de kabeltjes te komen? Probeer ook even de omgekeerde weg en wanneer je niks meer hoort het geluidfragment beetje bij beetje terug hoorbaar te maken.
- Wat gebeurt er als we hetzelfde fragment op een verschillende spelers afspelen? Of wanneer we het op verschillende luidsprekers tegelijk afspelen? Wat gebeurt er wanneer je verschillende fragmenten tegelijk afspeelt? Welke fragmenten klinken goed samen?